Cultuur aan ’t Stuur 2021: 4 september 2021
Trappen, Stappen en Happen

Op zaterdag 4 september zal (als de corona-maatregelen het toelaten) een volgende editie worden gehouden van Cultuur aan ’t Stuur, de culturele fietstocht die inmiddels voor de derde keer zal worden georganiseerd. Nieuw is dat dit evenement deze keer ook zal worden uitgebreid met een aantal wandelroutes.

Vanuit de dorpen Oldenzijl, Oosternieland, Roodeschool, Oosteinde en Oudeschip kunt u starten met een fietstocht (ca. 30 km.) of met een korte (ca. 5 km.) of lange (ca. 10 km.) wandelroute. Onderweg zult u kunnen genieten van allerlei culturele activiteiten, onder meer door Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen.

Interview met de organisatie. Ommelander Courant (26-08-2021)

Trappen, Stappen en Happen

Het thema van Cultuur aan ’t Stuur 2021 is ‘ Trappen, Stappen en Happen’. Dat houdt in dat er onderweg de mogelijkheid bestaat om te genieten van allerlei hapjes en drankjes. Elk van de deelnemende dorpen zal op een eigen manier invulling geven aan dit thema. Zo zal er onder meer een ‘zuivelmarkt’ worden georganiseerd, maar kan er ook worden genoten van Tropische en Aziatische hapjes. Ook ‘gezonde producten’ zullen een plek krijgen op één van de pleisterplaatsen onderweg. Op verschillende plekken zal er ook muziek ten gehore worden gebracht.

Ook zal er aan dit sportieve en culturele evenement weer een leuk puzzel-onderdeel worden gekoppeld. Daarmee kunnen dan uiteraard weer leuke prijzen worden gewonnen. De deelnamekosten aan de fiets- en wandeltocht bedragen €3,50 per persoon.

Informatie over over tijden, afstanden, vertrekpunten vindt u hieronder.

Open podium met stands

De organisatie wil op de verschillende start- en stopplekken graag ruimte c.q. een open podium bieden aan mensen die op cultureel gebied (muziek, kunst, dans, etc.) iets willen bijdragen. Ook is het mogelijk zich aan te melden als men een stand wil creëren om dingen die binnen de thema’s van de dag vallen te tonen, promoten of verkopen.

Voor beide zaken kan met zich aanmelden via het mailadres: oosternieland@outlook.com

De start van zowel de fiets- als de wandeltochten is van 13.00 – 14.00 uur. Het advies is om op tijd te starten, er is veel te zien en te beleven onderweg. De organisatie gaat er van uit dat iedereen om uiterlijk 17.00 uur weer terug is op het punt van vertrek.

FIETSEN & WANDELENStartlocatie
RoodeschoolLösploats, Hooilandseweg
OosternielandSpeeltuin, Oosternielandsterweg 36
OldenzijlIk & Zorg (voormalig schoolplein)
OosteindeOns Huis, Radsweg 5
OudeschipKwekerij aan de Dijk, Dijkweg 99
Heb je vragen of wil je ons boeken?

Dick Stoppels
Aak 46
9981 EL  Uithuizen
06-12852331
tgopnieuw@gmail.com

contact

UA-131081283-1