Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen.

Een groep enthousiaste amateurs met geloof in eigen kunnen.
Theater; omdat we meer willen dan uitsluitend toneelspelen.
Opnieuw; omdat we na vele jaren via diverse projecten weer samen iets nieuws willen doen.

Wij verzorgen:

  • kinder- en jeugd theater
  • improvisatie voorstellingen
  • meespeeltheater
  • straattheater
  • theater-diners
  • thema-voorstellingen

 

nieuws

Theatergroep Opnieuw tegen het lijf GELOPEN?

Op Koningsdag en 11 mei hebben we meegewerkt aan twee wandeltochten.

Op 27 april was het de “Naar de Bollen” wandeltocht van de Rotary Uithuizen – het Hogeland. Op deze miezerige dag kregen we hulp van Leo Luten, Govert Tromp en Janneke Wiersum om de deelnemers aan deze tocht te wijzen op het goede doel van deze tocht; Taal.

In Oldenzijl werd de kennis van spreekwoorden en gezegden van de wandelaars getest. De dames liepen als wandelende woordzoekers bij Uithuizermeeden en achter Zijldijk mochten de deelnemers zelf een boek uitzoeken waaruit al wandelend werd voorgelezen.

Aan het einde van de Bollentocht werden ze met luide muziek en enthousiaste ‘Opnieuwers’ binnegehaald met fruit en (indien nodig) twee Alfa bedden/betten. Bekijk de foto’s van o.a. Henk en Henk.

Twee weken later waren de weergoden ons beter gezind, toen we deelnemers van de tweede Klaverbladloop gingen vermaken. Hier hadden we compleet andere acts bedacht. Onderweg stond een zonderling figuur roerloos naar het bijna oneindige landschap te kijken, had een nijvere huisvrouw onderweg haar wasmachine, wasdroger en een waslijn uitgestald. Voor het Selfie-momentwas een beeldige jonge dame meegenomen en bij een mime-speler kon men een potje dammen, badmintonnen of een ‘hug en een high-five krijgen.

Bij een pinguin kon men kiezen om een extra rondje te lopen of een blokje om te gaan. Onder het Hoogholtje naar Oldenzijl hing iemand te schommelen die vroeg om een duwtje in de rug. In Oldenzijl werd in een Glazen Bol gekeken en kon men briefjes invullen met een droom of wens.

Bij het Hoogholtje bij Zandeweer werd men aan het eind gestimuleerd om met een Silly Walk over de brug te gaan, de laatste hindernis op weg naar de finish. Bekijk ook de foto’s van deze dag van Henk, Thea Zark en vele anderen die ons de foto’s hebben toegestuurd.

Dat ging de meeste deelnemers goed af. Beide organisaties waren tevreden over onze bijdrage aan hun wandeltocht, dus misschien lopen we elkaar nog wel weer tegen het lijf.

 

Theatergroep Opnieuw wordt gevormd door Ria Sietsema, Johanna Willems, Henk Kerbof, Eric de Rover en Dick Stoppels. Voor diverse projecten (straattheater, locatietheater) kunnen we een beroep doen op een grote groep vrijwilligers die ons helpen.

Wie

zijn

wij?

 

Voor

stellingen

Sinds onze oprichting (2010) hebben we al diverse produkties gespeeld. Met ‘Wat een Poppenkast’ zijn we begonnen. Daarna ‘Waarom Daarom’ en ‘Hond Onlijn’. Tussendoor hebben we diverse kleine projecten gedaan. Met een nieuwe site gaan we niet weer alle foto’s tevoorschijn halen, maar van diverse voorstellingen gaan we enkele foto’s laten zien. Maar dat komt nog.

 

Heb je vragen of wil je ons boeken?

Dick Stoppels
Aak 46
9981 EL  Uithuizen
06-12852331
tgopnieuw@gmail.com

contact

UA-131081283-1