We zetten ons beste beentje voor

Foto's Tuincentrum Doff

Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen.

Een groep enthousiaste amateurs met geloof in eigen kunnen.
Theater; omdat we meer willen dan uitsluitend toneelspelen.
Opnieuw; omdat we na vele jaren via diverse projecten weer samen iets nieuws willen doen.

Wij verzorgen:

  • kinder- en jeugd theater
  • improvisatie voorstellingen
  • meespeeltheater
  • straattheater
  • theater-diners
  • thema-voorstellingen

 

nieuws

Culturele fietstocht Kleine Dorpen succesvol.

Onder prachtige weersomstandigheden is afgelopen zaterdag de culturele fietstocht verreden vanuit de organiserende dorpen Oosternieland, Roodeschool, Oldenzijl, Oosteinde en Oudeschip.

Het was de beurt aan Oosternieland om invulling te geven aan Adieu Eemsmond. Het activiteiten comité aldaar had ervoor gekozen om dat samen te doen met de andere omliggende dorpen, maar ook samen met Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen. Ongeveer 90 personen namen deel aan de tocht, die bol stond van allerlei culturele activiteiten, in en tussen de dorpen. Voor deelnemers die wat minder mobiel waren, was een viertal golfkarren ingehuurd, waarvan gretig gebruik werd gemaakt.

De deelnemers konden onderweg onder meer genieten van De Smid in Oosternieland, een plantentuin bezoeken in Oudeschip, maar konden zich in Oldenzijl ook zelf kunstzinnig uitleven.

Het platteland tussen de dorpen was het speelterrein van Theatergroep Opnieuw. Om de deelnemers te vermaken had deze creatieve groep een achttal kleine acts bedacht om ze, op de soms lange weidse wegen, een hart onder de riem te steken. Bij de Heel Holland Bakfiets kregen ze pannenkoeken aangeboden, de deur naar Het Hogeland stond wijd open, het Hogelandster Fietsbellendameskoor zong het hoogste lied, een ietwat onguur type probeerde fietsonderdelen aan de man/vrouw te brengen, Irma en Ingrid gaven gevraagd en ongevraagd advies en de Grenswachter portretteerde de fietsers voordat hij toegang verleende tot de buurgemeente Loppersum. Even verderop werd men met opzwepende muziek voortgestuwd. De Ja Zuster/Nee Zusters bemanden het veldhospitaal. In Oudeschip werd een sage uit dat dorp uitgebeeld bij de kolk.

Na afloop sprak wethouder Harald Bouman namens de gemeente Eemsmond in Oosternieland alle deelnemers en andere aanwezigen toe. Hij had waardering voor de samenwerking tussen de verschillende dorpen die straks op zullen gaan in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Daarna werd er nog een zeer gezellige barbecue gehouden waar met genoegen werd teruggekeken op een geslaagde dag.

Bekijk de foto’s die bij de grens(wachter) zijn gemaakt.

 

 

Theatergroep Opnieuw wordt gevormd door Ria Sietsema, Johanna Willems, Henk Kerbof, Eric de Rover en Dick Stoppels. Voor diverse projecten (straattheater, locatietheater) kunnen we een beroep doen op een grote groep vrijwilligers die ons helpen.

Wie

zijn

wij?

 

Voor

stellingen

Sinds onze oprichting (2010) hebben we al diverse produkties gespeeld. Met ‘Wat een Poppenkast’ zijn we begonnen. Daarna ‘Waarom Daarom’ en ‘Hond Onlijn’. Tussendoor hebben we diverse kleine projecten gedaan. Met een nieuwe site gaan we niet weer alle foto’s tevoorschijn halen, maar van diverse voorstellingen gaan we enkele foto’s laten zien. Maar dat komt nog.

 

Heb je vragen of wil je ons boeken?

Dick Stoppels
Aak 46
9981 EL  Uithuizen
06-12852331
tgopnieuw@gmail.com

contact

UA-131081283-1