We zetten ons beste beentje voor

Foto's Tuincentrum Doff

Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen.

Een groep enthousiaste amateurs met geloof in eigen kunnen.
Theater; omdat we meer willen dan uitsluitend toneelspelen.
Opnieuw; omdat we na vele jaren via diverse projecten weer samen iets nieuws willen doen.

Wij verzorgen:

  • kinder- en jeugd theater
  • improvisatie voorstellingen
  • meespeeltheater
  • straattheater
  • theater-diners
  • thema-voorstellingen

 

nieuws

Theatergroep Opnieuw loopt mee naar de bollen.

Op Koningsdag 2019, zaterdag 27 april LOPEN de deelnemers aan de Rotary wandeltocht “Naar de bollen”, de kans om Theatergroep Opnieuw tegen het lijf te LOPEN. Ze zullen de deelnemers niet voor de voeten LOPEN, maar zullen er ook niet voor weg LOPEN. Maar, de spelers zullen de deelnemers ook niet zomaar laten LOPEN, ze willen laten zien voor welk goed doel men dit jaar LOOPT.

Ieder jaar kiest de Rotaryclub Uithuizen – Het Hoogeland een goed doel waarvoor ze zich gedurende het jaar op meerdere manieren inzetten. Dit jaar is dat is het taalproject van Humanitas ’t Hoogeland. “Vrijwilligers ondersteunen kinderen en volwassenen bij het leren en uitbreiden van de Nederlandse taal”. Het niet kunnen lezen, schrijven of begrijpen van de Nederlandse is een probleem dat nog steeds voorkomt in Nederland. Bij taalondersteuning voor kinderen betekent dat voorlezen en taalspelletjes doen samen met één van de ouders. De ouders spreken thuis vaak een andere taal of een dialect, of hun kind heeft op school moeite met de Nederlandse taal. De extra aandacht voor taal helpt bij de ontwikkeling van het concentratievermogen en een goede start op de basisschool.

Om de deelnemers aan de wandeltochten te laten beleven hoe het is als je moeilijk kunt lezen en schrijven gaat Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen zich deze dag tussen de wandelaars én de bollen begeven. Op speelse wijze wordt dit probleem onder de aandacht gebracht. Letters in alle soorten en vormen zullen tijdens de tocht de hoofdrol spelen. Door middel van kleinschalige acts en korte scenes zal worden getracht de wandelaars taalkundig op het verkeerde been te zetten.

 

 

Theatergroep Opnieuw wordt gevormd door Ria Sietsema, Johanna Willems, Henk Kerbof, Eric de Rover en Dick Stoppels. Voor diverse projecten (straattheater, locatietheater) kunnen we een beroep doen op een grote groep vrijwilligers die ons helpen.

Wie

zijn

wij?

 

Voor

stellingen

Sinds onze oprichting (2010) hebben we al diverse produkties gespeeld. Met ‘Wat een Poppenkast’ zijn we begonnen. Daarna ‘Waarom Daarom’ en ‘Hond Onlijn’. Tussendoor hebben we diverse kleine projecten gedaan. Met een nieuwe site gaan we niet weer alle foto’s tevoorschijn halen, maar van diverse voorstellingen gaan we enkele foto’s laten zien. Maar dat komt nog.

 

Heb je vragen of wil je ons boeken?

Dick Stoppels
Aak 46
9981 EL  Uithuizen
06-12852331
tgopnieuw@gmail.com

contact

UA-131081283-1