We zetten ons beste beentje voor

Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen.

Een groep enthousiaste amateurs met geloof in eigen kunnen.
Theater; omdat we meer willen dan uitsluitend toneelspelen.
Opnieuw; omdat we na vele jaren via diverse projecten weer samen iets nieuws willen doen.

Wij verzorgen:

  • kinder- en jeugd theater
  • improvisatie voorstellingen
  • meespeeltheater
  • straattheater
  • theater-diners
  • thema-voorstellingen
nieuws
Zaterdag 1 september doen we mee aan de culturele fietstocht “Klaine dörpen deur & noar Het Hogeland”. We zijn in het kader van ‘Adieu Eemsmond’ gevraagd door Dorpsbelangen voor Oosternieland om een invulling te geven aan hun idee van een leuke fietstocht. Maar al tijdens de eerst gesprekken ontstond er een inspirerende chemie tussen ons en het idee liep al gauw “uit de hand”.

Maar het resulteerde in een fietstocht van bijna 35 kilometer van Oudeschip tot Oldenzijl en weer terug. En ook Oudeschip, Oosteinde, Roodeschool en Oldenzijl werken mee. In ieder dorp kan men starten en bij ieder startpunt is wel wat te doen. De lokale organisaties zorgen sowieso overal voor koffie of thee maar ook voor vermaak in de vorm van muziek, de mogelijkheid een kerk te bezoeken of mee te werken aan een kunstwerk wat een blijvende herinnering aan de gemeente Eemsmond moet opleveren.

En tussen de dorpen zal men ons tegenkomen. Aangevuld met een grote groep vrijwilligers hebben we tal van taferelen, acts, kleine sketches en andere leuke dingen bedacht. In principe kunnen de deelnemers op de fiets blijven, maar waarschijnlijk zullen ze zo hier en daar toch wel even afstappen. Meezingen met het eerste Hogelandster Fietsbellenkoor, even uitrusten bij het veldhospitaal of even stilstaan bij onze versie van ‘Heel Holland Bakt in de polder’.

 

Theatergroep Opnieuw wordt gevormd door Ria Sietsema, Johanna Willems, Henk Kerbof, Eric de Rover en Dick Stoppels. Voor diverse projecten (straattheater, locatietheater) kunnen we een beroep doen op een grote groep vrijwilligers die ons helpen.
Wie

zijn

wij?

Voor

stellingen

Sinds onze oprichting (2010) hebben we al diverse produkties gespeeld. Met ‘Wat een Poppenkast’ zijn we begonnen. Daarna ‘Waarom Daarom’ en ‘Hond Onlijn’. Tussendoor hebben we diverse kleine projecten gedaan. Met een nieuwe site gaan we niet weer alle foto’s tevoorschijn halen, maar van diverse voorstellingen gaan we enkele foto’s laten zien. Maar dat komt nog.
Heb je vragen of wil je ons boeken?

Dick Stoppels
Aak 46
9981 EL  Uithuizen
06-12852331
tgopnieuw@gmail.com

contact